Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Храм, що єднає покоління. Новокаховський Палац культури відсвяткував 65-річчя

У серпні 1953 року у самому серці Нової Каховки, над синьою стрічкою Дніпра, виріс чудовий Палац культури, архітектура якого – гордість України. Від того часу і дотепер це центр і найбільший осередок культурного життя міста. Минали роки, змінювалися події, а заклад стрімко розвивався. На щастя, живуть серед нас такі ентузіасти, які розводять багаття, що зігріває  всіх людей довкола. І саме завдяки таким особистостям народилась і живе  велика творча родина Палацу культури, яка вчора, 20 квітня, відзначила 65-річчя свого духовного «храму»,  пише НК Онлайн.

Говорити про таку подію можна довго, але будь-яких слів буде замало, аби описати настрій та  багатогранну палітру настроїв, які панували у цих стінах у святковий день.

На сходах, що ведуть на другий поверх, гостей  та мешканців зустрічав хор ветеранів війни та праці. У фойє перед глядацькою залою працівники музею історії міста розгорнули тематичну виставку світлин Палацу та його колективів у різні часи.

А в самій залі, звичайно, усіх чекало яскраве творче дійство у виконанні місцевих митців.

Зі сцени винуватців свята та всіх присутніх привітав перший заступник міського голови Леонід Чурсинов. Він передав щирі вітання від мера Володимира Коваленка, який був у той момент у відрядженні.

-Міський голова неодмінно ще знайде нагоду привітати колектив Палацу і запевнив, що разом з депутатами зробить усе від нього залежне, аби Палац і  його велика творча родина, і культура як галузь міста в цілому, мала і в подальшому впевнений, динамічний розвиток, – сказав Леонід Григорович. – Це важлива подія не лише у сфері культури. Це – значима дата для всього міста та навіть всієї області. Певно, усі погодяться: за 65  років наш Палац помолодшав і розквіт. Маю на увазі не лише будівлю. Сюди щодня поспішають діти, молодь. Тут виховується  і зростає творчий цвіт Нової Каховки. І коли ми дивимося на їхні виступи – бачимо, що навіть ті важкі 10 років, коли вони не мали свого постійного приміщення, не зламали їхнього прагнення творити і дарувати красу людям. Відродився Палац, а з ним –  з новою силою засяяли на творчому небосхилі наші зірочки – 24 колективи  цього закладу. Попереду – ще багато роботи щодо відновлення, ми не забуваємо про це. А сьогодні, у це чудове свято, зичимо вам  невичерпного натхнення, розвитку та процвітання!

Від імені депутатського корпусу разом з колегами –  Н. Марченко, О. Афанасьєвим, В. Перетятьком – всіх привітав Сергій Хоменко, який зазначив: «З відкриттям  Палацу відбулося друге його народження. І те, що ми бачимо  у цих стінах – вражає. Тож успіхів вам, потужного потенціалу  і нових творчих злетів! А всім нам зичу якомога частіше тут збиратися!».

В якості подарунку від місцевої влади  господареві – директору Палацу Анатолію Лазарєву вручили мультимедійний проектор.

Були вітання і від колег по творчому цеху: директорів дитячої музичної школи, школи мистецтв, ЦБС,   – К. Козлової, Г. Ходос, Л.  Петрової, музеїв – В. Васильєва,Т. Лупашко.

Побажання успіхів та плідної праці пролунали на сцені від начальника відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Наталії Таран. А ще  від цього відділу був торт – символічно у вигляді серця. Адже  недарма саме Палац багато новокаховчан називає серцем нашого міста.

Щирі посмішки на обличчях присутніх викликав  творчий дарунок  від театралів з приладобудівного технікуму –  уривок з комедійної п’єси.

Начальник відділу культури і туризму Наталія Зарудна вручила з нагоди ювілею закладу грамоти та подяки кращим працівникам. Гарячі оплески та вітання лунали  на адресу ветеранів культурної ниви, які присвятили праці у палаці культури не один десяток років.

Як і належить, зі словами вдячності згадали  під час заходу про координаторів роботи  закладу –  керівників відділу культури, які у різні роки докладали неабияких зусиль, аби у цих стінах вирувало життя.

За довгі роки Палац культури пережив багато подій, виховав не одне покоління. Сьогодні цей духовний “храм” єднає і плекає у творчості  24 колективи. У цих стінах  увазі містян і гостей презентують  понад 300 заходів на рік! І нині, після відродження, він  – на новій злітній смузі. Тож нехай вона буде успішною!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН