Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Молодь Херсона виїздить за кордон

У разі реалізації планів уряду з чергового підвищення мінімальної заробітної плати скоротиться кількість платників податків. Таку думку висловив херсонський підприємець і голова обласної організації політичної партії «Громадянська позиція» Валерій Синявський.

Разом з мінімалкою зросте і курс долара, і ціни почнуть повзти вгору. Діючі підприємці опинились між Сциллою і Харибдою: виплати до бюджету зросли на кожного найманого працівника, з іншого боку – ніхто з молодих не хоче йти і працювати на місцеві підприємства, а будь-що намагаються виїхати на заробітки до Польщі.

«У мене така ж ситуація, як і по всій країні. За останні п’ять років не прийшов працювати жодний молодий учень. Навіть вмовити його навчатись за чужі гроші не вдається. Тут все залежить від влади. Торік переклали фінансування ПТУ на місця. А потім кинулись – не вистачає працівників робітничих професій. У багатьох немає стимулу залишатись в Україні, бо не бачать ніякої перспективи для себе», – поділився Валерій Синявський.

Зміни в податковій системі та пенсійна реформа ніяким чином, за думкою бізнесмена, не сприяють тому, щоб бізнес розвивався – це невигідно з точки зору виплати всіх платежів. І для того, щоб отримати мінімальну пенсію, на яку не проживеш, треба 35 років працювати і накопичувати певну суму, яка повертається без відсотків і не в повному обсязі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН