Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутати місцевих рад Херсонщини почали навчання

Міжнародний республіканський інститут розпочав у Херсоні курс семінарів-тренінгів для депутатів місцевих рад. Протягом двох днів фахівці інституту навчали представників місцевого самоврядування з районів області та Херсона.

«Ми 2 роки тому вже працювали у Херсоні за програмою сприяння розвитку демократії та самоврядування на місцевому рівні. Наші проекти передбачають тренінги та семінари і для політичних партій, і для молодіжних організацій. Одним з елементів цьогорічної роботи у Херсоні буде форум із взаємодії громади та місцевої влади», – розповів керівник програми Міжнародного республіканського інституту Олександр Примостко.

В семінарі взяли участь депутати Генічеської районної ради та Великокопанівської об’єднаної територіальної громади. Явка херсонських депутатів, на жаль, була невисокою.

«У депутатському корпусі 17 директорів комунальних підприємств. Зрозуміло, що присутніми вони бути не можуть, оскільки займаються господарською діяльністю. Інші мають право вибору. Третій рік працює каденція депутатів, і ми бачимо, що не завжди досягають бажаного результату. Навчальний процес – тривалий, наступного разу депутати самі пропонуватимуть теми, які треба обговорити. Особливості цього курсу – останній етап проходитиме у європейських містах», – прокоментувала секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН