Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському державному університеті відбудеться всеукраїнська науково-практична конференція

19-20 квітня у Херсонському державному університеті відбудеться всеукраїнська науково-практична конференція «Підготовка сучасного педагога дошкільної та початкової освіти в умовах розбудови нової української школи». Для участі зареєструвались 180 педагогів, серед яких і вчені з Києва, Одеси та Миколаєва.

Парадигма нової української школи вимагає від вихователів та вчителів інших підходів до навчання та виховання дітей. Вже з 1 вересня 2018 року першачки почнуть навчатись за програмою «Нової української школи». Зміни відбуваються насамперед у системі дошкільної та початкової освіти.

Профільний факультет Херсонського держуніверситету запрошує до участі фахівців дошкільної, початкової та інклюзивної освіти, науковців та представників держустанов та громадських організацій.

«Метою наукової конференції є обговорення, аналіз тих змін, що відбуваються сьогодні в освіті, зокрема – у початковій школі, залучення науковців і педагогів-практиків до проблеми реформування української школи», – зазначила декан факультету дошкільної та початкової освіти, доктор педагогічних наук, професор Любов Петухова.

У роботі конференції візьмуть завідувачки кафедр Південноукраїнського та Миколаївського університетів,професорки Світлана Скворцова та Світлана Якименко, які виступлять з доповідями у пленарній частині. Учасники конференції зможуть відвідати тренінги, присвячені організації ранкових зустрічей у початковій школі і використанню лего-техніки як технології розвитку дослідницьких та конструкторських вмінь молодших школярів.

20 квітня запланований виїзд до Скадовська, де відбудеться знайомство з досвідом впровадження ідей нової української школи в «Академічній гімназії».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН