Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонського слідчого, який веде резонансну справу, підозрюють у змові з рейдерами

Члени ГО «Стоп корупції» висловили  занепокоєння та обурення незаконною та протиправною бездіяльністю слідчого відділу Херсонського відділу поліції ГУНП в Херсонській області та слідчого Марченка. Усі факти зловживань представники проекту виклали у колективному зверненні до голови Нацполіції України Сергія Князєва. Документ уже передали у правоохоронне відомство під час акції.

«Журналісти «Стоп корупції ТВ» провели розслідування та з’ясували, що кримінальні провадження, що стосуються рейдерського захоплення потужного підприємства м. Херсона – «Херсонбуд» (зокрема, це стосується досудового розслідування кримінального провадження №12017230040004965 від 08.09.2017 року за ознаками кримінальних правопорушень за ст. 356, ч.1 ст. 358, ч.1 ст. 206-2), розслідуються необ’єктивно та не у повному обсязі. Злочинна недбалість та бездіяльність органів досудового розслідування може призвести до соціального невдоволення мешканців Херсона.

Станом на сьогодні вищевказані обставини та кримінальні провадження потребують Вашого втручання та їх якнайшвидшої активізації, адже працівники Херсонської ВП ГУНП в Херсонській області в порушення закону відмовляються належним чином виконувати свої службові обов’язки та умисно затягують досудове розслідування, покриваючи таким чином зловмисників та вчинені правопорушення.

Враховуючи викладені обставини, виникла об’єктивна необхідність у активізації досудового розслідування шляхом здійснення досудового розслідування головним слідчим управлінням ГУНП України.

Злочинна бездіяльність слідчого відділу Херсонського відділу поліції ГУНП в Херсонській області та слідчого Марченка О.І. дозволила особам, причетним до протиправного захоплення майна, звернутись до суду із заявою про визнання мирової угоди.

Зокрема, не вплинула на об’єктивний розгляд провадження і скарга, подана на в.о. Херсонської місцевої прокуратури Гулякова К.В., який відповів, що підстав для повторного звернення з клопотанням про арешт майна та клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів не виявлено.

Оскільки з належним та ефективним досудовим розслідуванням не впоралися у ВП ГУНП в Херсонській області, здійснювати досудове розслідування має саме головне слідче управління ГУНП України.

Вищевказані факти дають об’єктивні підстави вважати про зацікавленість слідчого відділу Херсонського відділу поліції ГУНП в Херсонській області та слідчого Марченка О.І. в бажанні зробити дане досудове розслідування неефективним та неналежним з метою його подальшого закриття в інтересах рейдерів», – йдеться у тексті документу.

Представники проекту просять керівництво Нацполіції розібратись у ситуації та оцінити компетентність і правомірність дії слідчого з Херсона.

Юристи «Стоп корупції» вбачають у діях слідчого відділу Херсонського відділу поліції ГУНП в Херсонській області та слідчого Марченка О.І. ознаки кримінального правопорушення, а саме передбаченого ч.1 ст.365 КК України, перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення службовою особою дій, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень, якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам чи інтересам юридичних осіб.

Стопкор

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН