Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Курортний ажіотаж на Херсонщині почався у квітні

Курортний ажіотаж на Херсонщині відтепер починається ще навесні. Після того, як оздоровниці на азовському та чорноморському узбережжі краю минулого року вщерть заповнили півтора мільйони відпочивальників, і орендувати номер чи будиночок «з коліс» виявилося практично неможливо, бронювати місця стали заздалегідь.

І якщо на більш прохолодний червень у тому ж популярному Приазов’ї зараз ще можна щось зарезервувати, то на липень майже все продано – номерів залишилося буквально одиниці. Розбалувані шаленим попитом власники оздоровниць тепер ще й «харчами перебирають», висуваючи якісь окремі умови споживачам.

– Об’їхали десять пансіонатів на Арабатській стрілці, аби укласти договір про оздоровлення наших педагогів та медиків. Ціни на номери вже зараз «захмарні» — від п’ятисот до двох тисяч гривень за добу, залежно від комфортності та харчування. Але найгірше, що ніхто не хоче укладати договори про безготівковий розрахунок – усі хочуть тільки готівку, – ділиться враженнями від «розвідувальної поїздки» Арабаткою голова Великокопанської об’єднаної територіальної громади Олешківського району Херсонщини Валентина Костенко.

Дещо інша ситуація на чорноморському узбережжі Херсонщини – у Голопристанському та Скадовському районах. Тут ціни також зростають, але повільнішими темпами. І місць у пансіонатах та пляжних готелях ще задосить, скільки далеко не всі оздоровниці навіть почали їх бронювання.

– У нашому готелі бронювання номерів стартувало близько двох тижнів тому. І ми були одними з перших у районі. Більше половини оздоровниць до нього ще не готові – там навіть телефони не відповідають, – зазначає адміністратор пляжного готелю Скадовська Наталя Акулович. – Що ж до ціни, то на червень довелося її підвищити на десять відсотків. І тепер вартість номера, залежно від кількості місць, становить від 470 до 850 гривень на добу. На липневий пік сезону поки розцінки не переглядали, оскільки вони й без того вищі, ніж у червні – 650-1100 гривень на добу.

Натомість що в Скадовську, що в Генічеську, комунальники літа не чекають – завозять свіжий пісок і чепурять пляжі, вивозять сміття, висаджують декоративні дерева, облаштовують клумби. Воно й зрозуміло: коли прийде літо, і на узбережжя ринуть натовпи курортників, часу на «велике прибирання» вже не залишиться.

“Голос України”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН