Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Площі Свободи відбувся спільний молебень священиків різних християнських конфесій

Духовенство просило прощення за гріхи і милості для України і народу.

«Я впевнений, що радість, яку я відчуваю, переповнює і вас. Радію, що наближається найбільше християнське свято. І те, що у нас щороку відбувається міжконфесійний молебень підтверджує, що Херсонщина – територія миру і взаєморозуміння», – сказав голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Вербна неділя посеред суворого Великого посту завжди викликає деяке полегшення і радість – за смутком наступного тижня, який зветься Страсним (Страсті Христові – розп’яття і смерть на хресті) завжди виблискує Свято Свят – Пасха Христова, Воскресіння, перемога життя над смертю.

«Свято емоційне. Ми радіємо, що Христос увійшов в Єрусалим, що Він прийшов не царювати, а врятувати людей. Христос знав, що йде на Голгофу, люди ж не знали й вітали Його. Сьогодні ж ми радіємо тому, що знаємо: після смерті Спаситель воскрес і подарував нам надію на спасіння», – підкреслив настоятель Свято-Троїцького храму протоієрей Євгеній Сидоренко.

Херсон залишається єдиним містом в Україні, в якому була започаткована традиція щороку на Вербну неділю проходити центральними вулицями міста, вітаючи мешканців зі святом і наближенням Великодня. Представники різних християнських конфесій, влади міста й області, миряни збираються разом поблизу лікарні ім. А. та О. Тропіних і крокуютьдо Площі Свободи.

«Благословен день в ім’я Господнє. Сьогодні слова, написані у Святому Євангелії, лунають по всьому християнському, православному світові. Велика радість – Господь Христос входить в Єрусалим. Його зустрічають як царя, але разом з тим він іде на добровільні страждання і смерть заради кожного з нас, для того, щоб визволити нас Своєю смертю», – з таким словами звернувся до учасників ходи керуючий Херсонською єпархією КП УПЦ архієпископ Климент.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН