Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бізнес Херсонщини прийде до власних програм „людського капіталу”, – голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв

Губернатор відзвітував за минулий рік роботи. Позитивним у його звіті були вказані тенденції до зменшення рівня безробіття та збільшення надходжень капітальних інвестицій в економіку області.

На 50% знизився показник безробіття, фактично на стільки ж виросла сума вкладень (закупівля обладнання, будівництво, відновлювальна енергетика тощо). При більш-менш оптимістичних показниках економічного розвитку, залишається проблема кадрів. Професіонали виїздять за кордон, де отримують за ту ж роботу в рази більше.

Звернувся один керівник, який виграв тендер на 300 млн. грн., і для виконання робіт йому потрібні зварювальники. Але їх немає. Бізнес повинен зрозуміти: „Шари не буде! Людям треба платити достойну заробітну плату і створювати умови”. Треба усвідомити – просто вийти на ринок праці з табличкою „є вакансія” сьогодні не працює! Обласна влада впроваджує програму „збереження людського капіталу”, щоб забезпечити фахівцями гостродефіцитні спеціальності в районах. Тісно працюємо з машинобудівним заводом, де беруть на роботу студентів – майбутніх інженерів та майстрів. І зараз вже дирекція думає над тим, щоб забезпечити їх житлом і залишити на підприємстві”, – розповів Андрій Гордєєв.

Також губернатор повідомив, що йде робота над реалізацією великого інвестпроекту в області. Попередньо, на підприємстві будуть створені 2,5 тисячі робочих місць. І вже зараз потенційні інвестори цікавляться, чи є в області кваліфіковані кадри. Тож, йде все до того, щоб бізнесмени створювали свої програми розвитку людського капіталу, платили за навчання своїх майбутніх працівників, а далі – змогли надати достойну оплату. В іншому разі спеціалісти шукатимуть високі зарплати деінде, тільки не вдома.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН