Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відтепер херсонці можуть скористатися послугою “дзвінок лікарю”

В Україні з 13 березня вступив у силу наказ Міністерства охорони здоров’я №157 від 26.01.2018, який скасовує ряд форм первинної облікової документації, зокрема талони на прийом до лікаря і медичні карти студентів і дітей для надходження в дитсадки. 

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я. Раніше всі звернення пацієнтів до своїх медичним установам реєструвалися в книзі запису викликів лікарів додому (№ 031 / у) працівниками реєстратури. Після цього лікар отримував цей журнал і повинен був відзвітувати, що він зробив все візити за вказаними викликами.

Пацієнт і лікар спілкувалися через реєстратуру (не завжди привітну) і запис у журналі. Пацієнт не мав доступу до лікаря, а лікар до пацієнта – якщо проблема не вимагає візиту, домовитися про це лікар і пацієнт не могли. З 13 березня скасували Книгу запису викликів лікарів додому (№ 031 у).

Тепер лікар не буде зобов’язаний звітувати про відвідування всіх пацієнтів, які звернулися в реєстратуру. Пацієнт і лікар зможуть зв’язатися один з одним по телефону. Час лікаря є цінним і обмеженим громадським ресурсом.

Кожен пацієнт повинен розуміти, що коли лікар йде до нього додому, він не допомагає мінімум трьом іншим пацієнтам. Пацієнт і лікар будуть разом приймати рішення про необхідність візиту додому.

Як показує досвід європейських країн, можливість поспілкуватися зі своїм медичним працівником по телефону – одна з послуг, яка найбільше цінується пацієнтами. Все звітності про прийоми, проведені лікарем зводяться до 4 цифр в день: загальна кількість звернень дорослих і дітей і кількість відвідувань дорослих і дітей вдома.

Набережная

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН