Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“СтопКор” закликає ЗМІ Херсона утриматись від поширення та розміщення дезінформації про діяльність журналістів проекту

06.03.2018 року о 11:20 на сайті http://bukva.ks.ua/ була розміщена публікація, а саме стаття під назвою (мовою оригіналу): “Программа расследований “Стоп Коррупции” в Херсоне – прикрытие для уголовников?”.

У вищезгаданій статті інтернет-порталу BUKVA викладено ряд тверджень, які є поширенням неправдивої та неперевіреної інформації про ГО “Стоп Корупції” та членів організації. Про це йдеться у зверненні юристів “Стоп корупції” до керівництва херсонського інтернет-ресурсу.

“Відомості викладені неправдиво, однобоко та тенденційно, складається враження “замовного” характеру вказаних вище відео і статті.

Дана стаття (заразом з відео) і до сьогодні міститься на сайті http://bukva.ks.ua/, є доступною для широкого кола осіб та розповсюджується іншими сайтами та соціальними мережами з посиланням на першоджерело.

З огляду на вищевказане, ГО “Стоп Корупції” вимагає спростування неправдивої інформації, що викладена 06.03.2018 року о 11:20 на сайті http://bukva.ks.ua/ під назвою (мовою оригіналу): “Программа расследований “Стоп Коррупции” в Херсоне – прикрытие для уголовников” та її видалення.

У випадку невиконання наших вимог будемо змушені звертатися до суду з позовом про відшкодування збитків, завданих діловій репутації юридичної особи шляхом розповсюдження недостовірних відомостей про неї”, – зазначили у юридичному департаменті “Стоп корупції”.

Нагадаємо, журналісти “Стоп корупції” провели розслідування та оприлюднили схему захоплення підприємства, яке побудувало пів-Херсона – “Херсонбуд”.

Після виходу сюжету команда проекту провела антирейдерський марш у місті.

“Це дуже показовий і цинічний випадок – підприємство кілька десятиліть належить родині Почесного громадянина Херсона. Отже, це – плювок в обличчя усім херсонцям! У вересні 2017 року рейдери через підроблені документи переробили уставні документи, внесли зміни до Єдиного реєстру, захопили підприємство та усіх керівників підприємств-супутників акціонерного товариства “Херсонбуд” вигнали з кабінетів, відчинили сейфи, забрали усі документи та замінили замки в кабінетах.

Схема рейдерського захоплення поширена. Виконавець – підставна особа – підробляє підпис власника й укладає договір купівлі-продажу корпоративних прав, за яким третину статутного капіталу продає іншій компанії, “Продсервіс”. Частки учасників перерозподіляють, обирають нового директора, змінюють місце перебування та ухвалюють нову редакцію статуту. Окрім цього, державний реєстратор затверджує зміну у складі учасників на підставі підробленого документа, підпис на якому нотаріально не затверджений. У схемі захоплення корпоративних прав і нерухомого майна діяли державні реєстратори, підставні фірми, і, як свідчать очевидці, навіть високопосадовці!

Постраждалі стверджують: за виконавцями стоїть не остання людина в місті – колишній мер, а тепер депутат міської ради Володимир Сальдо. Очевидці кажуть – сам депутат був присутній під час захоплення підприємства та керував діями рейдерів!

До речі, активістам вже відомо про кілька випадків рейдерства, в яких слід веде саме до пана Сальдо!

Постраждалі звертаються до антирейдерської комісії, суд врешті забороняє здійснення будь-яких реєстраційних дій. Утім, сьогодні це та інші підприємства залишаються захопленими. Що зроблено на рівні обласної влади? Чому поліція та прокуратура залишаються осторонь? Бездіяльність прирівнюється до співучасті в рейдерстві!”, – розповіли організатори антирейдерського маршу.

Стопкор

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН