Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській дитячій обласній лікарні має з’явитися сучасне медобладнання

Комісія з питань управління об’єктами комунальної власності у плідній та конструктивній роботі розглянула 62 питання

На друге в цьому місяці засідання постійної депутатської комісії з питань управління об’єктами комунальної власності було винесено 62 питання. За проханням міжфракційної депутатської групи «З питань допомоги учасникам бойових дій» засідання комісії почалося із розгляду 17 питання порядку денного. Депутати вирішили винести на сесію проект рішення щодо передачі в оперативне управління громадському формуванню з охорони громадського порядку та державного кордону «Херсонська Січ» автомобіля УАЗ з подальшою передачею, після проведення ремонту, військовій частині, яка звернулася із відповідним проханням.

Знову розгорілася дискусія навколо Плану заходів з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії розвитку Херсонської області на період до 2020 року. Зокрема, для депутатів залишилось незрозумілістю планування витрачання 20 мільйонів гривень на профілактику захворювань у навчальних закладах області. Вирішено ухвалити винесення на пленарне засідання Плану заходів за умови отримання детальних пояснень на засіданні Президії з даного питання.

Можна привітати директора комунального закладу обласної ради «Каїрський психоневрологічний будинок-інтернат» Олександра Сердюкова із продовженням дії контракту.

Депутати дружно підтримали звернення головного лікаря обласної дитячої лікарні Інни Холодняк щодо необхідності виділення з обласного бюджету суми 3600 тис. грн на придбання необхідного сучасного діагностичного обладнання. Щодо звернення Романа Педченка щодо виділення додаткових коштів на поповнення статутного капіталу комунальній установі з капітального будівництва та експлуатації Херсонській обласній раді, комісія вирішила рекомендувати розглянути питання колегам комісії з питань бюджету, але у сумі 1 млн грн, що вдвічі менше запрошуваної. А ось, прохання комунального закладу «Херсонський обласний навчально-курсовий комбінат агропромислового комплексу» ХОР щодо виділення коштів на погашення кредиторської заборгованості по сплаті податків та виплаті заробітної плати в сумі 153 тис. грн та звернення музично-драматичного театру ім. Куліша щодо виділення 3 млн грн на оплату енергоносіїв та підвищення академічної надбавки працівників театру було підтримано в повному обсязі. Але ці питання ще будуть розглядатися комісією з питань бюджету і фінансів.

Цікавим для комісії був розгляд запропонованого директором підприємства Віталієм Кучеруком Положення про застосування знижувальних коефіцієнтів до граничних ставок аеропортових зборів, послуг наземного обслуговування повітряних суден та пасажирського обслуговування. Знижувальні коефіцієнти до 0,2 застосовуються з метою стимулювання авіакомпаній як комерційних партнерів аеропортів, виходячи з економічної ефективності та із дотриманням вимог законодавства про захист економічної конкуренції. Раніше керівництвом аеропорту також укладались договори про застосування знижок, але без погодження з депутатами обласної ради. Після жвавого обговорення запропонованого Порядку депутати погодили його одноголосно .

З метою ефективного використання комунального майна комісія не погодила звернення Херсонської обласної клінічної лікарні щодо подовження ТОВ ВКФ «Медпрепарати» дії договорів оренди площ трьох приміщень за адресою проспект Ушакова 67, а вирішила оголосити конкурс на оренду цих приміщень.

Одностайно вирішено винести на розгляд пленарного засідання затвердження Табеля оснащення Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби технікою, спорядженням, засобами зв’язку та оповіщення.

Для придбання та установлення гідравлічного підйомника для людей з обмеженими можливостями в Херсонській науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара та усунення порушень у сфері пожежної та техногенної безпеки запропоновано винести на розгляд чергового засідання постійної комісії з питань бюджету і фінансів питання виділення 1 млн грн з обласного бюджету.

«Спорт для всіх» може отримати в оренду під офіс приміщення 45 кв.м. за 1 грн в Херсонському вищому училищі фізичної культури у разі підтримання радою цього питання за поданням комісії з питань управління об’єктами комунальної власності.

Херсонська обласна рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН