Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Андрій Гордєєв: «Ми маємо плекати Україну – демократичну, незалежну та вільну, як заповідав Тарас Шевченко»

9 березня на площі біля погруддя Т.Г.Шевченка у Херсоні відбувся мітинг до Дня народження Тараса Григоровича Шевченка – поета, прозаїка і художника, етнографа й революціонера-демократа.

Під час урочистостей голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв звернувся до жителів Херсонщини: 

«Сьогодні ми відзначаємо 204-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка – безсмертного пророка, співця історичної слави українців. Тарас Григорович завжди своєю поезією висвітлював основні проблеми, які існували в Україні: кріпацтво, боротьба с панщиною, а також з імперською владою, яка нависала над країною і не дозволяла Україні існувати. Ці теми актуальні й донині. Великий Кобзар – наш пророк, його поезія супроводжує нас всюди: в революційних подіях на Майдані, на фронті, в повсякденному житті, кожен маленький житель країни знає вірші великого поета. Де би зараз не були українці, в якому б куточку світу не знаходилися, вони всі згадують Шевченка і рядки його поезій. Оце і є той пророк, який веде нашу державу. Остап Вишня правильно сказав, що досить було однієї людини, щоб врятувати цілий народ, цілу націю. Він це зробив! Ми маємо всі пам’ятати це, примножувати, плекати свою Україну – демократичну, незалежну та вільну, як заповідав Тарас Шевченко».

Сайт ХОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН