Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Неприбутковим організаціям Херсонщини потрібно подати фінансову звітність

ДФС у Херсонській області звертає увагу неприбуткових установ та організацій на зміни внесені станом на 01.01.2018 до Податкового кодексу України стосовно подання звітності. Відтепер разом зі звітом про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації за 2017 рік всі неприбуткові установи та організації мають подавати річну фінансову звітність, яка  відповідно до п.46.2  Податкового кодексу України є додатком  та невід’ємною частиною звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації.

При цьому у таблицях «Наявність додатків» та «Наявність поданих до Звіту форм  фінансової  звітності» проставляється позначка «+».

Пунктом 3 Закону України від 19.07.1999 № 996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» для неприбуткових  організацій  встановлено  скорочену  за показниками фінансову  звітність у складі Балансу та Звіту про фінансові результати.

Форми фінансової звітності  для бюджетних установ  затверджені наказом  Мінфіну від 29.11.2017 № 976 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку в державному секторі».

Неподання фінансової звітності до органу ДФС разом зі звітом про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації зумовить його невизнання як податкової декларації, що  тягне  за собою застосування  штрафних санкцій.

Нагадаємо, Звіт про використання доходів (прибутків) за 2017 рік неприбуткові організації мають подати до 1 березня 2018 року.

 Прес – служба Головного управління ДФС у Херсонській області

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН