Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині створять новий туристично-оздоровчий кластер

Завдяки запуску нової ініціативі #прямомова, жителі Херсонщини можуть дізнаватись цікаву інформацію про Херсонські ОТГ з перших вуст!

Вже є перший договір міжмуніципального співробітництва в Херсонській області.

Мова йде про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільного проекту «Створення туристично-оздоровчого кластеру в громадах Асканія-Нова та Присиваській ОТГ». Обидві громади вже мають на сьогоднішній день сильний туристичний потенціал та своєю співпрацею можуть тільки посилити його. Адже в Асканії-Нова знаходиться всесвітньовідомий біосферний заповідник ім. Ф. Е. Фальц-Фейна, який тільки у 2017 році відвідало близько 10 000 туристів. А Присиваська ОТГ славиться рожевим озером Сиваш, аналогів якому немає в Європі. Озеро має велику концентрацію солі та лікувальну глину, що є привабливим для туристів, як оздоровча зона. Більш детально своїми планами поділилися голови об’єднаних громад.

Віталій Казимирович Свінціцький, голова Асканія-Нова селищної об’єднаної територіальної громади: До нашого міжмуніципального співробітництва хоче приєднатися Тавричанська ОТГ, так як всі наші три громади межують одна з одною, ми вже домовились про робочу зустріч після 8 березня. В першу чергу наша співпраця – це розвиток туристичного потенціалу. Також ми пропонуємо співпрацю Новій Каховці, але ще чекаємо на їх відповідь. Наші громади потребують саме розвитку інфраструктури. На даний момент в Асканія-Нова вже є готель, де туристи можуть лишатися. Але лишатися там, щоб просто переночувати? Їх треба чимось зайняти ввечері. Ми плануємо побудувати басейн, так як біля нас немає водоймів для відпочинку. Хочемо побудувати літні площадки та заклади, де б люди могли ввечері проводити час. А на наступний день, наприклад поїхати відпочивати у сусідню громаду. 

Сергій Олександрович Кліщевський, голова Присиваської сільської об’єднаної територіальної громади: Ми вже подали проект «Кластер Туристичний» до ДФРР і сподіваємося, що він також допоможе ефективно реалізувати нашу співпрацю. Чому нам це цікаво? У наших громад різні потоки туристів і ми хотіли б їх об’єднати за допомогою розвитку інфраструктури та розміщення інформаційних стендів і рекламної продукції. Також плануємо виготовлення на літній сезон сувенірної продукції. Насправді ми вже давно співпрацюємо з Асканія-Нова в дружньому полі, за можливістю перенаправляючи туристів від нас до них і навпаки. Але нарешті вирішили посилити потенціал громад, завдяки міжмуніципальному співробітництву.

Матеріал підготовлено Херсонський Центр розвитку місцевого самоврядування

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН