Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Зовсім скоро людей на Херсонщині лікувати не зможуть

Це пов’язано із тим, що критично не вистачає лікарів. Наприклад, в Музиківській ОТГ не вистачає двох сімейних лікарів. Поки, крім заробітної плати на рівні мінімальної, їм запропонувати нічого. Ситуація повторюється практично у кожному невеликому населеному пункті області. Лікарі виїжджають закордон, де їхня праця оцінюється достойними заробітками.

«У нас така ж ситуація, як і в усій державі. Запропонувати терапевтам, педіатрам, сімейним лікарям ми можемо лише невисокий заробіток. У Миколаївській області, наприклад, всі інтерни виїхали до Словаччини. Зараз 3 хлопців та 2 дівчат з нашого села здобувають медичну освіту у Львові, Вінниці, Дніпрі та Запорожжі. Але жоден з них не повернеться до Музиківки. Потрібно на рівні Президента, Кабміну, Верховної Ради змінювати порядок оплати праці лікарів. З вчителями ж вирішили. Але з лікарями на нас чекає катастрофа», – прокоментував голова Музиківської ОТГ Олександр Лейбзон.

Щоправда, знайти лікаря-стоматолога владі Музиківської об’єднаної громади вдалось. Але це тільки тому, що вона – місцева мешканка. Сподівається голова ОТГ, що більше шансів віднайти фахівців для села з’явиться після того, як зможуть запропонувати їм житло. У будинку, що зводиться для прикордонників, є квартири об’єднаної тергромади. Поки ж посади залишаються вакантними.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН