Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Не всі об’єднані територіальні громади Херсонщини є успішними

На черговому засіданні Асоціації міст України було вирішене питання державної компенсації різниці у тарифах, продовжилась робота над законодавчими актами і бюджетом 2019 року. АМУ хоче запропонувати законодавцям своє бачення актів про органи місцевого самоврядування та державну службу в ОМС.

Також міські та селищні голови працюють над стратегією бюджету наступного року. Головне, що їх турбує, – це розширення повноважень для місцевої влади без збільшення кількості джерел наповнення бюджету.

«Нарешті розв’язане питання про компенсацію з державного бюджету різниці у тарифах. Затримка у виплаті цих коштів викликала чимало проблем у роботі комунальних підприємств, з одного боку. З іншого – розглядалась програма з надання субсидій, зокрема, йшлося про монетизацію пільг на комунальні послуги. На жаль, немає механізму, щоб реалізувати цю програму у життя», – розповів член правління Асоціації міст України, Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

Свої пропозиції виконавча дирекція АМУ передає представникам у Верховній Раді. Наразі – це народні депутати Оксана Продан та Дмитро Білоцерковець Саме вони лобіюють пропозиції міських та селищних голів.

При прийняті бюджету на цей рік частина з висновків членів Асоціації була врахована міністерствами при формуванні основних показників. Цю ж роботу над головним фінансовим документом на 2019 рік вже розпочато.

На засіданні АМУ піднімалось питання, що не всі об’єднані територіальні громади є успішними. Якщо навколишні села об’єднуються з містом, то це зазичай приводить до розвитку. Кілька дотаційних сіл не можуть, об’єднавшись, стати успішними. Верховна Рада має повернутись до розгляду закону 6466 і дозволити населеним пунктам доприєднання, тобто можливість доєднуватись до крупних населених пунктів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН