Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Медична рада херсонських закладів охорони здоров’я підбила підсумки роботи у минулому році

На зібранні були присутні представники лікувально-профілактичних закладів міста, депутати постійної комісії з питань соціального захисту, освіти та охорони здоров’я, чиновники профільного управління Херсонської міської ради.

Торік на медичну сферу міста було спрямовано 316 млн. грн., з яких 34, 5 мільйони були виділені з бюджету Херсона.

«Велика вдячність вам від депутатів міської ради за вашу працю. Сьогодні присутні депутати профільної комісії – Леонід Ремига, Валентин Сух, Михайло Лінецький, які переймаються всіма проблемами галузі. Комісія співпрацює з колективами лікарень, підтримує ваші ініціативи. Торік було придбано високотехнологічне обладнання для міських лікарень, і цьогоріч ми не збираємось зупинятись», – сказала у виступі на засіданні медичної ради секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Медичну допомогу населенню міста й навколишніх населених пунктів надавали 9 лікувально-профілактичних закладів. В закладах охорони здоров’я працюють 919 лікарів, з яких дві третини – першої та вищої категорій.

Чи не головною проблемою медичної галузі Херсона є неукомплектованість штатів. Нестача у деяких спеціальностях становить до 30%. Випускники медуніверситетів працюють 1-2 місяці у міських лікарнях, а потім – від’їжджають до інших країн, де українські дипломи цінуються.

Головна причина – низькі зарплати. Молодий фахівець отримує місячну зарплату на рівні санітарки зі стажем. Начальник управління охорони здоров’я Херсонської міськради Світлана Межерицька звернулась до присутніх депутатів з проханням повернутись до розгляду питання про зведення соціального житла для медпрацівників. Раніше йшла мова про завершення будівництва корпусу лікарні Тропіних по вул. Комарова для цих потреб, але питання не вирішене.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН