Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко прокоментувала хід лютневої сесії

Минулої п’ятниці відбулось пленарне засідання XІX сесії міськради, про поведінку громадських активістів на ньому писало багато місцевих ЗМІ. Яка позиція секретаря міськради Олени Урсуленко?

Олена Борисівна вважає, що присутніми на сесіях може будь-хто з городян, але поводити себе треба згідно з регламентом міської ради. До дня проведення сесії кожен мешканець Херсона може звернутись з письмовою заявою про надання йому часу для виступу на пленарному засіданні. Зазвичай всі охочі отримують схвалення депутатського корпусу і мають змогу виступити у сесійній залі.

«Такими ситуаціями, що відбулася на минулій сесіі швидко користуються ті, хто волів би повернути собі панівне становище в усіх гілках влади. Голова «Оппоблоку» Єгор Устинов швидко озвучив підготовлений виступ, запропонувавши раді саморозпуститися. Такі заяви не є аргументованими. За два роки діяльності депутати працюють в умовах, коли профільні заступники міського голови так і не призначені. Тож, самі надають пропозиції до міських програм, деякі напрямки беруть на себе і реалізовують. Депутати відзвітували перед виборцями у визначений законом термін, мають подяки від ОСББ, квартальних комітетів, органів виконавчої влади за ефективну роботу. Тому вважаю, що визнання депутатського корпусу недієвим, є невірним. Так,  до деяких рішень є питання! І одне із них – це прийняття бюджету, починаючи від підготовки проекту рішення про “Зміни до бюджету” і до схвалення його депутатами на пленарному засіданні. Його потрібно ретельно обговорювати, вимагати ефективного і прозорого розподілу коштів громади, але ж діяти в рамках закону!», – прокоментувала Олена Урсуленко.

Для того, аби робота виконавчого комітету та депутатського корпусу була більш ефективною, вважає секретар, потрібно повернутись до призначення заступників міського голови.

«Чим швидше депутати визначать для себе, що профільні заступники просто необхідні, і приймуть пропозицію мера по кандидатурах, тим скоріше налагодиться робота. Міському голові працювати з цією людиною. І це треба враховувати, особливо коли немає вагомих причин не затверджувати ту чи іншу особу на посаді», – підсумувала Олена Урсуленко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН