Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині може з’явитися Лазурненська ОТГ

Про процес підготовки до створення цього ОТГ на Фейсбуці повідомляє Оксана Сілюкова, голова Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування:

 – Сьогодні були у Скадовському районі. Радію з того, що активізувалися лазурненські депутати, в той же час розумію власну відповідальність за процес створення ОТГ. Боротьба очікується запекла, люди довірились, підтримка з нашого боку, звісно, буде забезпечена з усіх сторін. Але все дуже не просто. Місцеве протистояння робить всю роботу надскладною та дуже емоційною. За Законом ініціаторами об’єднання можуть бути або голова, або третина депутатського корпусу, або населення в якості громадської ініціативи. Проте, по факту, навіть у випадку наявності суперактивних адекватних депутатів, якщо голова не розуміє своєї відповідальності перед громадою та продовжує саботувати – доведеться докласти на “стопятсот” зусиль більше, ніж можна було б докласти в нормальному середовищі. Судіть самі – ілюстрація на фото. Депутати ініціювали – голова відповів. Дійсно, за думкою селищного голови – хто такі “окремі депутати”, які наважилися на зміни? Проте, депутати налаштовані на ОТГ та новий розвиток чудової курортної громади.

До речі, ми були в Лазурному восени – ні про яку робочу групу, що згадується в листі селищного голови, навіть мови не було, за розрахунками спроможності потенційної ОТГ ніхто не звертався, а ми рахуємо все, нікому не відмовляємо. Думаю, це лише початок цікавої історії. А у селищного голови ще є час до 15 березня зробити все за процедурою, передбаченою чинним законодавством. Громада не повинна залишатися в заручниках однієї людини.

До складу потенційної Лазурненської ОТГ має увійти Володимирівська сільська рада, де нас сьогодні прийняли дуже радо, сподіваємось ще зустрітись наступного тижня з населенням під час святкового концерту, де збереться все село. Громада теоретично не проти ОТГ, голова зважено відноситься до майбутнього статусу старости і жаліється лише на те, що недостатньо коштів на всі задумані їм проекти (навіть з підготовленою ПКД). Але єдине, що дуже непокоїть і Анатолія Йосиповича, й жителів Володимирівської сільської ради – це хаос в адміністративному центрі. Мовляв, при таких можливостях розвитку, яке має Лазурне, селище виглядає занедбаним та неохайним, чи буде приділятися увага другій громаді, яка увійде до складу ОТГ?

Впевнена, що Лазурненську громаду чекає гарне майбутнє, хоч доведеться задля цього пройти складний шлях. Справжній перлині області має нарешті пощастити.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН