Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські виші отримають новий інструмент для виявлення плагіату

Міністерство освіти і науки України підписало Меморандум з компанією Plagiat.pl, що дасть можливість українським вишам протягом 5 років безоплатно використовувати сучасну систему для виявлення плагіату.

Передбачається, що використання цього інструменту навчальними закладами (їх спецрадами) є добровільним і формалізується у вигляді окремої Угоди між ЗВО та компанією Plagiat.pl. Університети зможуть підписати угоду протягом трьох місяців із дати підписання Меморандуму. 

«МОН зацікавлено, щоб більше компаній, на кшталт Plagiat.pl, співпрацювало Міністерством для вдосконалення антиплагіатних перевірок. Ми закликаємо інші компанії виступати із аналогічними проектами на таких же чи навіть кращих умовах», – розповіла Міністр освіти України Лілія Гриневич.

Для допомоги вишам меморандум передбачає, що працівники закладу зможуть пройти денний безкоштовний тренінг для ознайомлення з роботою бази. Університетам пропонують різні моделі використання продукту, включаючи таку, що не надає Plagiat.pl жодного доступу до власної бази (репозитарія), повідомляє Урядовий Портал.

Набережная

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН