Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Суспільному Одеси відбуваються радикальні зміни

Суспільне мовлення на Одещині працює над оптимізацією та модернізацією студій. Задля ефективнішого використання приміщень, людських ресурсів та електроенергії, виробництво базового контенту каналу перенесено з великої студії до двох малих.

“Нам вдалося своїми силами, без використання коштів, змінити декорації, додати світлове обладнання та покращити картинку. Ведучі раніше працювали в поганих умовах – в студії було дуже холодно взимку, а влітку вона не провітрювалася. Саме тому ми вирішили тимчасово закрити нашу першу студію, яка до речі є однією з найбільших на Півдні України – майже 300 м2, але капітальний ремонт не робився в ній ще з часів заснування ТРК”, – розповіла продюсерка Одеської філії ПАТ “НСТУ” Ірина Кипоренко.

Відтепер розважальна ранкова програма “Ранок”, вечірній суспільно-політичний проект “Тема дня” та випуски новин виходять із оновлених майданчиків, де також відбуваються записи програми мовами національних меншин “Рідний край”.

Суспільно-політична програма “Тема дня” виходить щовечора, з понеділка по п’ятницю, о 19:20 наживо. Творці проекту намагаються максимально повно висвітлювати щоденні події. Ведучі Юлія Цух, Віталій Устименко й Оксана Піднебесна запрошують до студії експертів, політологів, економістів і громадських діячів для обговорення процесів, які відбуваються у суспільстві, їхні причини та наслідки. Вибір гостей незаангажований та незалежний від місцевих політиків і влади. “Тему дня” оновили 15 січня, і за цей час гостями ефіру стали представники громадських організацій, борці за зелені зони та доступні пляжі, журналісти-розслідувачі, які займаються темою НАБУ щодо зловживань в Одеській мерії.

Інформаційна програма “Факти” відтепер виходить 7 разів на день, починаючи з 07:30. Редакція протягом дня збирає й оновлює інформацію для висвітлення найважливіших подій, що відбуваються в Одесі та області. Згідно із дослідженням громадської організації “Детектор медіа“, наразі в ефірі новин Одеської філії 0% джинси. Також експерти відзначили високий рівень достовірності поданої інформації. До редакції новин долучилися двоє коментаторів з радіо, аби зробити інформаційну службу новин конвергентною – ведучі і випускові редактори новин адаптовують контент для радіо.

“Наразі ми працюємо над інтеграцією новин в соціальні мережі та плануємо навчити кореспондентів цифровим технологіям і монтажу. Також розробляємо проект створення ньюзруму, в якому об’єднаються всі підрозділи, що виробляють новини”, – відзначила шеф-редакторка новин Ірина Чорна.

 

Щодня у будні з 7:00 до 9:00, у суботу з 07:00 до 08:45 та у неділю з 09:00 до 09:45 у розважальній програмі “Ранок” на телеглядачів чекає руханка з фітнес-тренером, майстерня, зустрічі з неординарними гостями, огляд соціальних мереж, а також рубрика “Слово дня”, в якій глядачі разом із ведучими мають змогу вивчати ази мов національних меншин – болгарської, молдовської й гагаузької. Ведучі – Анастасія Бурмістр, Аня Терзівець, Тетяна Сільвестрова, Анастасія Робулець та Олександр Іваненко роблять кожен ефір цікавим, інтерактивним і бадьорим, заряджаючи телеглядачів на цілий день позитивними емоціями.

У подальших планах команди Одеської філії – розробити економічну систему опалення в модернізованій студії, поставити енергозберігаюче світлове обладнання та поступово оновити техніку.

UA: Суспільне мовлення

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН