Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Автомобілі херсонців страждають через неякісне пальне

Одна з головних причин, з яких виходять з ладу автомобілі, – неякісне пальне. Зараз у «BOSCH- сервісу» на ремонті перебувають десятки вартісних іномарок. Через низьку якість бензину та дизельного пального відмовляють деталі і цілі вузли автомобілів.

Найбільше взимку «страждають» дизельні двигуни. Вибір ДП на автозаправках, у порівнянні з бензином і газом, невеликий.

«Часто у пальному є конденсат. Вода потрапляє на форсунку, а нова деталь коштує дуже дорого, тому зараз нам доводиться відновлювати, ремонтувати і замінювати. Її вихід з ладу призводить до того, що вузли двигуна руйнуються», – розповів керівник «BOSCH- сервісу» холдингу «Автопланета» Петро Куліченко.

Вибір бензину більший, але все одно можна заправитись і неякісним. На ринку продається бензин, який містить спирт. Саме через таке пальне «летять» дорогі бензинові насоси.

«Водій намагається зекономити, бо зараз бензин коштує доволі дорого, і заправляє бак спиртовим бензином, який є продуктом перегонки відпрацьованих шин. Таке пальне не має мастильних властивостей, воно «висушує» крильчатки насоса, і він виходить з ладу», – продовжив Петро Куліченко.

Щоб попередити проблеми з двигуном, які можуть виникнути через неякісне пальне, керівник автосервісу радить проводити профілактичні огляди авто. «BOSCH- сервіс» має обладнання для діагностики автомобіля без розбирання вузла чи машини. До того ж, фахівці можуть рекомендувати перехід на альтернативний вид пального: з бензину – на газ, а на дизельні авто можна встановити додаткові фільтри, які запобігають несправності деталей і вузлів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН