Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Каховці відбувся фестиваль молодих виконавців

На Херсонщині пройшов VII всеукраїнський Відкритий конкурс молодих виконавців «Каховка запрошує», його особливість – виконання юними учасниками творів сучасних українських композиторів.

Ініціатор і організатор конкурсу Каховська школа мистецтв. Цього року його учасниками стали юні виконавці з Херсонської області,Харківської, Миколаївської, Одеської та Кишинева з Молдова). Організатори конкурсу ставили за мету –  підвищення виконавської майстерності та виявлення талановитих виконавців, підтримка творчих особистостей та популяризація творів сучасних українських композиторів.

У журі- всі відомі українські композитори: Любов Працюк з Лиєва, Олександ Нежигай з Дніпра, Олег Польовий з Одеси, Олександр Гонобін з Херсона.

Я вперше в журі цього конкурсу. Він проходить на високому організаційному рівні. Спілкування композитора і виконавця його творів потрібне, композитор може донести до нього ідею. Такі заходи потрібні, через конкурс треба пройти, бо дають розуміння і батькам, і педагогам, наскільки виріс вихованець“, – прокоментував композитор, член журі конкурсу Олександр Гоноболін.

Конкурсні роботи були представлені у номінаціях – вокал, фортепіано, скрипка, соліст з оркестром, духові інструменти та народні інструменти.

У Каховськйі школі мистецтв займаються діти з 6 до 15 років років. Фаховий викладацький склад, наявність інструментів дають можливість реалізуватись особистості: хто обирає музичну кар’єру, а хто потім йде по життю з мистецтвом.

Цього року зареєстровано 122 заявки на участь у конкурсі за різними номінаціями і віковими категоріями з 6 до 19 років.

Конкурс тривав 4 дні, діти мали можливість не тільки виконати твір, поспілкуватись з композиторами, але взяти участь у різних майстер-класах викладачів Харківського Національного Університету Мистецтв ім. Івана Котляревського Ніни Руденко, Ірини Гребнєвої та «Херсонського музичного училища» Данути Ємельян. До конкурсу залучали і камерний оркестр Гілея Херсонської обласної філармонії“, – прокоментувала директор Каховської школи мистецтв, організатор конкурсу “Каховка запрошує” Оксана Прокопович.

Завершився VII всеукраїнський Відкритий конкурс молодих виконавців «Каховка запрошує» гала- концертом та врученням дипломів.

Джерело:ТК “Скіфія”

Гран -прі фестивалю в номінації “соліст з оркестром” отримала учасниця з Кишинева (Молдова)

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН