Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Громадська активістка перед сесією Херсонської міськради роздаватиме єдине україномовне видання в Криму

Завтра відбудеться сесія Херсонської міської ради і саме 23 лютого 4 роки тому було віддано наказ про анексію Криму. Тому громадська активістка та журналістка Євгенія Вірліч, яка деякий час жила в Криму завтра планує нагадати присутнім на сесії про цю сторінку в історії України, про що вона повідмляє на Фейсбуці:

 – Інформація про реалії в Криму настільки обмежена, що іноді складається враження, ніби проблеми анексованої території наразі немає. Проте це не так. Кримчани продовжуть страждати від дій окупанта і потребують нашої інформаційної підтримки.

На сьогоднішній день велика кількість кримчан ув’язнені окупаційною владою за вигадані злочини – лише через те, що підтримують рідну українську землю, розмовляючи українською, поширюючи українську культуру. «Кримська світлиця» – єдине друковане українське видання, яке висвітлює події в Криму українською мовою та поширює інформацію про реалії життя в анексованому півострові. Також є сайт видання http://svitlytsia.crimea.ua/, де Ви також можете дізнатись про новини окупованого Криму, зокрема про долю тих, кого ув’язнили.

Завтра, перед сесією, я залюбки роздам охочим екземпляри «Кримської світлиці», які мені люб’язно надіслав Віктор Мержвинський. Ви матимете змогу ознайомитись зі змістом видання і, я впевнена, захочете читати про Крим більше.

Читайте про Крим, адже він – український!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН