Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нова Каховка готується відзначити 66-у річницю заснування

28 лютого 1952 року був підписаний указ про заснування Нової Каховки. Тих, хто зводив місто, називають «першобудівниками» і особливо вшановують. Все більше засновників відходить у вічність. Ще торік почесних громадян було 93, цьогоріч вітатимуть 63-х. Традиційно для них будуть організовані урочисті заходи з врученням подарунків і привітаннями. З міського бюджету виділені кошти на матеріальну допомогу ветеранам.

«Будуть цікаві зустрічі зі спогадами першобудівників про не таке вже давнє минуле, коли в пустелі, на початку Олешківських пісків виросло таке чудове місто. Треба берегти цих людей. Завжди у нашому місті проходить велике свято, на якому вшановуємо покоління, яке побудувало Нову Каховку», – розповів Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

До кінця лютого буде підбито підсумки рейтингу популярності та якості «Дніпровська перлина». В 11 номінаціях будуть визначені кращі підприємства Нової Каховки (сільського господарства, промисловості, сфери послуг, торгівлі, кращого платника податків тощо). 23 лютого в урочистій обстановці переможці рейтингу отримають відзнаки від міської влади.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН