Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чому херсонських спортсменів немає на зимових Олімпійських іграх

У той час, коли сусідній Миколаїв приніс золоту медаль на зимових Олімпійських іграх, Херсонщина залишається поза участі у змаганнях такого високого рівня.

Миколаївський спортсмен Олександр Абраменко на зимовій Олімпіаді 2018 завоював перше золото у збірній України. Як зазначав раніше сам переможець у інтерв’ю, можливість досягти таких результатів з’явилася завдяки постійним тренуванням у рідному Миколаєві на трампліні для фрістайлу, де він починав свою спортивну кар’єру.

А от у  Херсоні, на жаль, майданчиків для тренувань у зимових видах спорту достатнього рівня немає.

Минулого тижня у Херсоні пройшов круглий стіл з питань з питань розвитку фізкультури і спорту в Херсоні та області, де говорили про відсутність у регіоні відповідного спортивного комплексу, де спортсмени мали б змогу проводити тренування. За словами голови постійної бюджетної комісії Павла Філіпчука, проблема полягає у тому, що міська рада вже кілька разів відкидала пропозицію обласних депутатів про виділення землі під будівництво подібного спорткомплексу, чути це дивно.

Результатом зустрічі стало підписання чергової резолюції співпраці між міським та обласним керівництвом, завдяки якій планують налагодити співфінансування спортивної сфери з двох бюджетів.

На засідання відреагували херсонці у соцмережах, так Олександр Голобородько запитує, що мав на увазі Владислав Мангер, голова Херсонської обласної ради, говорячи, що у регіоні потрібно змінити підхід до розвитку спорту:

 – Якісь загальні слова. Хіба ж питання лише в тому, чи є в Херсоні «гідний спортивний комплекс»? Що слід реформувати у спортивній галузі у найближчі роки та у перспективі, які види спорту мали б стати «коронними» для Херсонщини, що могли б принести успіх, які потенційні можливості фінансування?

І продовжує стосовно того, що на круглому столі говорили про відсутність цього року херсонців у складі збірної України на Олімпійських іграх:

 – А що раніше Херсонщина хоча б раз делегувала своїх представників на зимові Олімпійські ігри? Може переплутали з літніми Олімпіадами?

За матеріалами Херсонці

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН