Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Найбільше жителів Херсонщини виїхало до Ізраїлю

В Херсонській області функціонує 22 територіальних підрозділи міграційної служби, які минулого року надали близько 150 тис. платних адміністративних послуг, завдяки чому місцеві бюджети поповнились на суму понад 34 млн. грн.

Зокрема, видано 952 паспорти громадянина України (у вигляді книжечки), з них вперше — 362; у вигляді картки оформлено 34543 паспорти. Прийнято 89481 заяву на оформлення паспортів для виїзду за кордон, пише НК Онлайн.

Крім того, надано 25102 адміністративні послуги переселенцям з Донецької, Луганської областей та АР Крим.

Від жителів Херсонщини прийнято 214 матеріали щодо оформлення дозволу на виїзд за кордон на постійне проживання. Найбільше осіб виїхало до Ізраїлю — 50, до США — 49, до Росії — 38. Щодо повернення в Україну на постійне проживання прийнято 53 матеріали. Найбільше осіб повернулось з Ізраїлю — 21, Російської Федерації — 18.

Міграційна служба Херсонщини забезпечує якісний контроль за дотриманням іноземцями та особами без громадянства міграційного законодавства, протидіє нелегальній міграції. Так,  у 2017-му виявлено 337 нелегальних мігрантів; складено 1198 протоколів про адмінпорушення; прийнято 4 рішення про добровільне повернення іноземців з України та 337 — про примусове; заборонено в’їзд в Україну 36 особам, скорочено термін перебування в країні 11-ти.

Якщо минулого року пріоритетним напрямком роботи міграційної служби було запровадження паспортів України у формі картки, то нинішнього — протидія нелегальній міграції в області, оформлення документів із застосуванням Єдиного державного демографічного реєстру та ін.

Світлана Кулик, завідувач Новокаховським міським сектором УДМС в Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН