Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сьогодні у Херсоні провели три складні операції на серці

Одного дорослого пацієнта оперував головний кардіолог України Борис Тодуров, а двох маленьких – його колеги з Інституту серця МОЗ України. Бригада фахівців приїхала до обласної клінічної лікарні, щоб проконсультувати колег та передати їм нові методики оперативного втручання.

«Я і наші херсонські колеги будемо робити доволі складну операцію – протезування двох клапанів. Такі операції нечасто роблять у Херсоні. І хворий непростий. Тому ми сьогодні зробимо такий майстер-клас для того, аби показати деякі нові методики, які вже прийняті у нас. Ми поділимось, як це зробити безпечно для пацієнта, швидко і з меншими ризиками. Дитяча бригада буде робити дві операції новонародженим недоношеним дітям з вродженими вадами серця. Через них немовлята не набирають вагу й не розвиваються. Везти їх до Києва неможливо з такою вагою (менше, ніж кілограм), а без операцій вони не зможуть вижити», – сказав директор Інституту серця МОЗ України Борис Тодуров.

Також на прийом до столичних спеціалістів прийшли пацієнти зі складними патологіями, аби отримати направлення на лікування у Києві.

Співробітництво херсонських кардіологів з Інститутом серця МОЗ України триває 17 років. Столичні спеціалісти приїжджають до Херсона раз на рік або – на півроку. Періодичність залежить від того, скільком хворим з нашого регіону потрібна їхня консультація.

Сьогодні на прийом записалося 60 людей. Перед тим, як пацієнта остаточно відібрали для лікування в Інституті серця, його додатково обстежують на апараті ультразвукової діагностики. Він мобільний та компактний і його спеціально привезли для цієї мети з Києва.

Детальніше у сюжеті телеканалу “Скіфія

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Как я уже писалa…тот взрослый человек -моя Мама и в течении 10 дней после операции она скончалась в муках…

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН