Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХНТУ завершують масштабна реконструкція опалювальної системи

Найближчим часом будуть проведені пробні пуски теплоносія.

Вперше за останні 60 років існування технічного університету вдалось провести капітальний ремонт системи опалення навчального корпусу №1. Студенти зможуть повернутись на навчання до теплих аудиторій.

Через пориви і старі труби всі роки незалежності викладачі і студенти змушені були сидіти на парах у верхньому одязі. У сильні морози заняття взагалі відмінялись. До Нового року були завершені «горизонтальні» роботи – замінено 1 кілометр труб – від читацької до спортивної зали.

Поштовхом всіх складних і вартісних робіт з реконструкції мережі стали кошти, які надійшли до вишу завдяки сприянню народного депутата Олександра Співаковського.

«Велике спасибі від колективу ХНТУ за те, що Олександр Володимирович «підштовхнув» цю справу. Ми отримали 1,5 мільйони гривень від держави, і за ці кошти змогли провести основні горизонтальні роботи», – розповів ректор ХНТУ Юрій Бардачов.

З початку року за рахунок власних коштів та інвестицій замінені мережі на чотирьох поверхах навчального корпусу №1, відремонтований дах і встановлені нові пластикові вікна. Вже найближчим часом до будівлі почне подаватись теплоносій. На літні канікули запланована й заміна старих радіаторів опалення. Кошторис робіт становитиме від 2,5 до 3 мільйонів гривень, але без першої половини суми, виділеної з Держбюджету клопотанням народного депутата від Херсонщини Олександра Співаковського, справа б не зрушила з місця.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН