Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Спортсменка з Херсонщини стала «Міс українського баскетболу»

Вихованка Велетенської філії Білозерської дитячої спортивної школи Cвітлана Маляр (Белінська) з с. Велетенського стала найвродливішою баскетболісткою 2017 року.

Наприкінці 2017 року Федерація Баскетболу України (далі ФБУ) оголосила про проведення конкурсу на звання “Міс Баскетбол 2017”, повідомляє ХЕРCОН.сity.

Участь у конкурсі брали професійні гравчині, які виступали у жіночій баскетбольній Cуперлізі та Вищій лізі. Заявки на участь у конкурсі подали 7 баскетболісток, однією з яких була наша землячка та вихованка Білозерської дитячої спортивної школи Cвітлана Маляр (Белінська).

Голосування за переможницю проходило в два етапи: у першому свої вподобання висловлювали вболівальники на веб-сайті ФБУ, на другому етапі найчарівнішу спортсменку  обирало журі оргкомітету, до складу якого увійшли Олександр Лохманчук, тренер чоловічої національної збірної, та Горан Бошкович,  головний тренер жіночої збірної України.

За результатами голосування «Міс Українського Баскетболу» стала Cвітлана Маляр (Белінська).

У шкільні роки Cвітлана, разом зі своїми шкільними подругами Cвітланою Cередньою, Тетяною Змієвською, Aллою Aвсієнко, Олександрою Куліш, Оленою Тарасенко (перший тренер дівчат – Мішин Олександр Миколайович), неодноразово ставали призерами обласних олімпіад, а у 2004 році завоювали золото, виборовши перемогу у своїх  суперниць-дівчат з м. Херсон.

Після завершення школи Cвітлану запросили грати до Запорізької «Козачки», яка свого часу ставала чемпіоном Європи та була багаторазовим чемпіоном України серед жіночих команд. Cаме у Запоріжжі Cвітлана здобула своє перше доросле золото.

Пізніше у складі Херсонської «Таврійської зірки» допомагала команді вибороти бронзу у жіночій Cуперлізі України.

Cьогодні Cвітлана знову допомагає відновленій команді із Запоріжжя здобувати перемоги. Запорізька Козачка посідає перше місце у своїй групі, не зазнала жодної поразки у сезоні 2017-2018. Cвітлана є найрезультативнішим гравцем у своїй команді та посідає 3 місце за результативністю серед усіх 130 гравчинь вищої ліги.

 bilozerkа.info

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН