Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Які перспективи у херсонської податкової міліції

Податковій міліції на Херсонщині виповнилось 20 років. Останній, 2017 рік, був не найкращим для служби через, як її назвали, «законодавчу помилку» – орган викреслили із зміненого законодавства.

У тому, що податкову міліцію потрібно реформувати, впевнений начальник Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області Ігор Клим. Позитивним зрушенням у цьому напрямку стало рішення на державному рівні про припинення усіляких «маски-шоу» стосовно бізнесу. Торік податковій міліції вдалось добитись відшкодування збитків державі, яких завдають злісні неплатники податків.

«Міліція повинна трансформуватись у цивілізовану службу, яка б займалась розслідуваннями справ злісних неплатників, була б крайньою мірою відповідальності. Можливо, це була б служба фінансових розслідувань, у якої функції не дублювались би з поліцією, СБУ, відділом боротьби з економічними злочинами. Основний показник роботи податкової міліції – 2017-го відшкодування збитків у мільйони гривень, що в десятки разів перевищують показники 2016-го року», – розповів начальник ГУ ДФС у Херсонській області Ігор Клим.

Минулого року податковим міліціонерам доводилось тривалий час чекати на дозвіл на проведення обшуку та здійснення оперативних заходів все через ту ж «законодавчу помилку». Начальник фіскальної служби переконаний, що податкова міліція повинна залишитись у структурі як орган, який займатиметься саме злісними неплатниками до бюджетів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН