Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині впроваджують унікальний експеримент з гуманної педагогіки

Сьогодні Херсонський навчально-виховний комплекс 7, на базі якого працює Обласний ресурсний центр гуманної педагогіки, приймав педагогів дев’яти навчальних закладів області, що впроваджують Всеукраїнський експеримент з гуманної педагогіки, – пише Інна Поперечнюк у Фейсбук.

На семінарі були присутні керівник експерименту доцент ХАНО, кандидат педагогічних наук Туркот Т. І., завідувач кафедри теорії та методики початкової освіти та дошкільного виховання ХАНО, кандидат педагогічних наук, заступник голови Херсонського обласного ресурсного центу гуманної педагогіки Комінарець Т. В., завідувач лабораторії дошкільної освіти ХАНО Киричук Т.В., психолог ХАНО Агачова Ю. А. Вихователі Михайлова К.А., Ібайдуллаєва І.М., музичний керівник Абдурашитова Д.В. показали заняття з використанням прийомів та методів гуманної педагогіки.

Ці заняття перетворили день на справжнє свято Дитини, Любові і Педагогічної майстерності. Гостей вразили взаємовідносини дитини і вихователя, прояви емпатії, невимушеної атмосфери, що панували на заняттях та висока майстерність вихователів. Школярі подарували патріотичні творчі номери, у які вони вклали усю душу. Цікавим був круглий стіл, під час якого Туркот Т.І. зробила екскурс в історію гуманної педагогіки, розкрила сьогодення та окреслила перспективи впровадження ідей гуманної педагогіки.

Кожен заклад представив свої наробки, сучасні форми і прийоми роботи. Завершився семінар тренінгом по подоланню стресу, який провела практичний психолог НВК 7 Зозуля О.А. Такі зустрічі однодумців, бажання педагогів ділитися власним досвідом, уміння бачити і відчувати кожну дитину, прагнення до саморозвитку і самовдосконалення додають оптимізму і натхнення, гордості за своїх колег та бажання рухатися далі.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН