Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні незаконно продали приміщення машинобудівного ліцею

Новий власник, який купив заставне майно, вимагає від дирекції ліцею укладення договорів про оренду.

Машинобудівний ліцей, раніше Херсонське ПТУ №1, було збудоване 1975 року. Навчальний заклад повинен був значитися на балансі управління освіти, але був включений до складу виробничого об’єднання «Херсонський комбайновий завод ім. Петровського» всупереч постановам уряду та міністерств.

Під час приватизації до статутного фонду ВАТ «Херсонські комбайни» увійшли навчальний корпус, майстерні, побутові приміщення та гуртожиток ПТУ №1. Це було грубим порушенням статті закону «Про приватизацію майна державних підприємств» в частині визначення об’єктів, що мають загальнодержавне значення, а саме: об’єктів освіти. Вони утримуються за державний кошт, тож і не можуть належати окремому підприємству.

Питання виносилось і на загальні збори акціонерів на звернення державних служб, але зібрання відмовило передати заклад управлінню освіти. Така ситуація тривала фактично з 1997 по 2004 рік. А вже наступного акціонерне товариство уклало договір з інноваційним фондом і як застава було визначене майно машинобудівного ліцею. «Херсонські комбайни» умови договору не виконало, тож ліцейські приміщення пішли з молотка.

Новим власником приміщень стало ЗАТ «Прибій», яке і вимагає, щоб дирекція закладу профтехосвіти укладало з ним договір оренди. Адміністрація планує звернутись до суду і відновити право власності на ці приміщення.

Херсонське ПТУ №1, з 2003 року – Херсонський машинобудівний ліцей, готує кваліфікованих робітників для підприємств міста й області, в тому числі і для Херсонського машинобудівного заводу (колишнього комбайнового заводу). Навчальний заклад створений 125 років тому.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН