Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні буде зведено новий Кафедральний собор

2 лютого голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв у робочому кабінеті зустрівся з керуючим Херсонською єпархією УПЦ  КП, архієпископом  Климентом. Зустріч відбувалась в дружній атмосфері з багатьма священниками Української православної церкви Киівського патріархата , які також  прийшли для спільної бесіди. 

Під час зустрічі архієпископ Климент висловив свою думку щодо необхідності побудови в Херсоні Кафедрального собору, адже це центр  Таврійського краю і віряни будуть мати свій величний храм, в якому буде надаватися духовна просвіта.

«І для нас усіх буде досить знаково, – продовжив Преосвященний – якщо ми зможемо запросити на закладання капсули  для  будівництва головного храму області  Предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета», – підкреслив архієпископ.

Також на зустрічі Климент висловив своє задоволення духовною роботою священослужителів Херсонської єпархії УПЦ КП, їх патріотичним налаштуванням і богослужіннями, які вони здійснюють.

Нагадаємо, що Преосвященного Климента, архієпископа Сімферопольського і Кримського, керуючим Херсонською єпархією було призначено 22 січня цього року на засіданні Священного Синоду.

Сайт ХОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН