Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина ввійша в зону ризику: кількість неблагополучних родин зростає

У Конгрес-холі представники відповідних служб облдержадміністрації, центру соціальних служб для молоді, поліції та громадських організацій обговорили механізми взаємодії відповідних структур при ідентифікації дітей, які постраждали від торгівлі людьми.

„Круглий стіл” мав на меті привернути увагу суспільства до проблем сучасного рабства. За даними Представництва Міжнародної організації з міграції, в Україні налічується 160 тисяч постраждалих від цього ганебного явища.

Керівник обласного Центру соціальних служб для молоді Дмитро Муценко наголосив, що саме Центр і служба у справах дітей займається попередженням, решта – розслідують факти. Те, що зараз біль-менш „спокійна” статистика, – заслуга діяльності служб у попередні роки, коли ЦССМ працював у повному складі.

2014 року штат був скорочений на дві третини, але функції розширились. Крім 18 тисяч неблагополучних родин, ми повинні опікуватись і 17 тисячами внутрішньопереміщених осіб, 12 тисячами родин учасників АТО. І це на 150 осіб, що працюють в ЦССМ і 118 – у службі у справах дітей. Чотири роки тому був момент мобілізації суспільства у зв’язку з подіями на Сході, окупацією Криму, знизився відсоток випадків позбавлення батьківських прав. Але зараз щодня чекаємо на „обвал” статистики. Адже результати нашої роботи видні через 5-15 років, коли дитина виростає і стає соціально адаптованою. Тоді ми працювали повним штатом з неблагополучними родинами”, – розповів Дмитро Муценко.

Керівник ЦССМ також повідомив, що зараз майже третина українців хочуть виїхати за кордон у пошуках достойного заробітку. Діти залишаться під опікою, у кращому випадку, бабусь, а іноді просто знайомих. І справа тут не в тому, що опікуни будуть погано доглядати за дітьми, а в тому, що кинуті малюки й підлітки зростатимуть без батьків. Це може призвести до того, що збільшиться кількість алко- і наркозалежних у майбутньому. І саме діти, що ростуть у неблагополучних родинах або без нагляду батьків, стають жертвами торгівлі людьми. І без профілактики, роботи з сім ‘ями таких дітей і молодих людей з часом ставатиме все більше.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН