Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські підприємці закликають купувати українське

У жовтні минулого року зареєстрований законопроект #7206 «Купуй українське, плати українцям». Прийняттям цього закону розробники хочуть збільшити частку товарів та послуг українського виробництва в системі публічних закупівель.

Нині 38% – імпортні або містять імпортну складову. Інтернетом шириться відео, на якому керівники підприємств закликають народних депутатів проголосувати за прийняття проекту #7206. Підтримав акцію й власник Херсонського машинобудівного заводу Олександр Олійник.

Херсонський машинобудівний – єдине в Україні підприємство, яке спеціалізується на випуску зернозбиральних комбайнів. Крім того, виготовляє близько 100 найменувань іншої сільгосптехніки. Зараз на заводі працюють більше тисячі робітників. Більше 20 мільйонів гривень торік сплачено до бюджетів різних рівнів.

«За останні роки 50% потенціалу України втрачено. Потрібно змінювати політику – розвивати промисловість. Україна не може вижити за рахунок аграрного сектора і дотацій з Європи і забезпечувати виплату пенсій, соціальних виплат, взагалі – створити нормальні умови проживання. На жаль, головний імпорт у нас – трудові ресурси. Я підтримую проект «Купуй українське, плати українцям», який спрямований на розвиток економіки», – сказав генеральний директор Херсонського машинобудівного заводу Олександр Олійник.

Також керівник промислового підприємства повідомив, що спільно з обласним управлінням освіти, Центром зайнятості підприємство створило центр з розвитку дуальної освіти, який готує кадри для роботи на машинобудівному заводі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН