Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська обласна дитяча лікарня отримала спеціальне медобладнання

Фонд «Ria Vita» та підприємці Херсонщини в черговий раз передали гуманітарний вантаж з Німеччини. Емігранти з України займаються пошуком медичного обладнання, яке списується в лікарнях Федеративної Республіки, і збирають для українських медичних закладів.

Підприємці області, передовсім – голова ради підприємців, депутат обласної ради Юрій Рожков, забезпечують зберігання, завантаження, транспортування гуманітарного вантажу до України. Також беруть на себе витрати з розмитнення партії. Перед Новим роком медичне обладнання з Німеччини надійшло до Херсона і було розподілено між трьома міськими клінічними лікарнями. Зараз багатофункціональні ліжка, матраци, тумбочки, меблі й стерилізатори доставлені до обласної дитячої лікарні.

«До фонду й до мене звернулась головний лікар Людмила Володимирівна Лятецька з проханням про доставку медичного обладнання до дитячої лікарні, яка надає всі види медичної допомоги дітям області. Дякуючи нашим співвітчизникам, які мешкають у Німеччині і розуміють, що в Україні зараз складна ситуація з переоснащенням лікарень, і підприємцям, котрі оплачують транспорт і зберігання в ліцензованих складах, ми можемо передати необхідне устаткування. Все заради того, аби маленькі пацієнти почувались у нелегкий для них час комфортніше», – прокоментував Юрій Рожков.

Обласна дитяча лікарня отримала 23 багатофункціональні ліжка (їх можна регулювати для зручності пацієнта), ортопедичні матраци, тумбочки, столи й стільці для медперсоналу, стерилізаційне обладнання.

Доставка однієї машини з вантажем обходиться підприємцям майже у 100 тисяч гривень. Близько місяця йде на підготовку документів й оформлення у Мінсоцполітики вантажу як гуманітарної допомоги. Але підприємці йдуть на ці витрати й доставляють якісне обладнання, яке використовувалось лише протягом кількох років, і перебуває в нормальному стані.

Фонд «Ria Vita» та херсонські бізнесмени планують і в подальшому забезпечувати лікарні таким необхідним і поки недоступним обладнанням.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН