Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відкрито кримінальну справу щодо керівництва Херсонського суднобудівного заводу

Вчора прес-секретар Головної прокуратури України Лариса Сарган на Фейсбуці повідомила про те, що слідчі ГПУ провели досудове розслідування – фігурантами справи стали три керівники структурних підрозділів Фонду державного майна України  і генеральні директори двох українських компаній, що спеціалізуються на суднобудівництві – Чорноморський і Херсонський суднобудівні заводи.

У звинуваченні висловлюють підозру у навмисному внесенні неправдивої інформації під час перевірки виконання умов договору купівлі-продажу пакету акцій Чорноморського суднобудівного заводу.

Йдеться про те, що відбувся підлог документів для того, щоб надати можливість Херсонському суднобудівному заводу розпоряджатися пакетом акцій ЧСЗ без згоди на це Фонду держмайна України та унеможливити застосування штрафних санкцій або розірвання договору у разі невиконання умов договору із ФДМУ. У повідомленні Лариси Сарган говориться про те, що знайдено факт надання неправдивої інформації покупцем, тобто Херсонським суднобудівним заводом, що входить до складу Smart Maritime Group, щодо виконання умов договору. Обвинувальний акт щодо цього кримінального провадження був направлений 22 січня до київського Печерського районного суду.

У відповідь на це низка ЗМІ сьогодні оприлюднила заяву Смарт-холдингу, що подібні заяви Генеральної прокуратури України вони розцінюють, як частину компанії з реприватизації Чорноморського суднобудівного заводу наближеними до влади бізнес-структурами.

Отже тепер справа за судом, який має визначити чи мали місце злочинні дії при купівлі акцій ЧСЗ херсонським підприємством.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН