Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці отримали неймовірні враження від хрещенських купань

Традиційно у Гідропарку відбуваються хрещенські купання. Ще до сходу сонця водосвятний чин провели священики Української Православної Церкви Київського Патріархату. Сьогодні з 12 до 16 години всі охочі херсонці могли зануритись у дніпровські води для очищення. 

«Хрещення має глибокий сенс – занурюючись в ополонку, ми очищуємо не лише тіло, а й душу від гріхів. Бажаю, щоб на кожного зійшла свята Божа благодать, щоб тіло і душа, освячені водою, збагатилися здоров’ям, а в серцях панували мир та спокій!», – привітав жителів області голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв на своїй Фейсбук сторінці.

Секретар Херсонської міськради Олена Урсуленко більше 10 років купається на Водохреща.

«Це не данина моді, не наслідки, як дехто називає, «зомбування», а справа глибокої віри і великого бажання зробити цей крок, за яким йдуть інші кроки духовного життя. Зранку я побувала на водосвятному молебні і Божественній літургії. І лише після благословення священика, занурилась у води Дніпра. Враження неймовірні!», – розповіла Олена Урсуленко.

У місці традиційного купання чергували рятувальники та карета «швидкої допомоги», для обігріву купальників були зведені намети. До організації свята долучились громадські організації і частували всіх охочих юшкою, кулішем, іншими українськими стравами.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН