Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відбувся фестиваль “Хорлівська різдвяна хвиля”

Щорічно 19 січня в Україні серед вірян відзначається велике свято різдвяно-новорічного циклу Водохреща. Вважається, що з опівночі 18 січня до опівночі 19 січня вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. Віддавна в народі освячену на Водохреща воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг.

З ініціативи Хорлівського сільського голови Олега Лебідя при активній допомозі депутатів сільської ради та підприємців (Буганової О.Л., Лебідь Т.В., керівника ПАТ Каланчацький маслозавод Ружицької Л.П.), біля каплиці, розташованої на березі моря в с. Хорли, відбувся третій фестиваль «Хорлівська різдвяна хвиля».

Участь у заході взяли перший заступник голови районної державної адміністрації Анатолій Віремейчик, голова районної ради Ігор Замма, голови сільських рад, а також жителі всього району.
Фестиваль розпочався молебнем та освяченням води настоятелем Свято-Пантелеймонівської церкви священником Геннадієм. Сільський голова Олег Лебідь привітав всіх місцевих жителів та гостей зі святом і побажав усім духовного зростання, любові до Бога і до ближнього, доброго здоров`я, мудрості, миру і спокою, порозуміння та тепла, щоб цілюща йорданська вода очистила Україну від негараздів та випробувань.

Програма заходу розпочалася зі спільного виконання присутніми колективами пісні «Христос хрестився на Йордан». Присутнім дарували гарний настрій колективи: молодіжний ансамбль «Злагода», Головного будинку культури; ансамбль «Малята», Хорлівського будинку культури; гурт «Веснянки», Горківської загальноосвітньої школи; ансамбль народної пісніі, Новоолександрівського будинку культури; колектив прихожан Свято-Пантелеймонівського храму; учнів Хорлівської загальноосвітньої школи та інші.

А поруч з каплицею учасників фестивалю та гостей пригощали смачною кутею, кавою та чаєм. Після цього за традицією свята відбулося занурення «моржів» в тільки-но освячену воду, яка цього дня має цілющі властивості.

Фото Д.Макортет

Каланчацька РДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН