Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На балконах двох гуртожитків Херсонського держуніверситету зацвіли чудернацькі квіти і оселились фантастичні тварини

Сірі бетонні плити «трійки» й «четвірки» (так називають гуртожитки-близнюки студенти) прикрашені петриківським розписом.

Студентка Ангеліна Бурлака родом із с. Петриківки на Дніпровщині нанесла орнамент на балконні плити двох дев’ятиповерхівок. Ідея розмалювати балкони належала керівництву студмістечка, її підтримали студенти.

«У нас мешкають 1300 студентів. Працює самоврядування і вихователі, ми проводимо опитування з метою дізнатись, чого хочуть студенти, щоб їхнє спільне компактне проживання було більш комфортним. Ми знаємо, чим живуть діти і чим цікавляться, а вони – талановиті. Підтримали ідею, і тепер приємно щодня бачити розпис на балконах гуртожитків замість сірих плит», – розповів директор студмістечка ХДУ Максим Вінник.

Всі роботи проводились за правилами безпеки. Плити були зняті і вже у приміщенні їх розписували, лакували, а потім – встановили на місце. Максим Вінник говорить, що робота була не з легких – сумнівалась і сама майстриня (одна справа – розмальовувати шкатулки, інша – велику площу). Зате зараз балкони зацвіли небувалими у природі рослинними візерунками і прикрасились фантастичними тваринами.

Студенти зініціювали розпис і внутрішніх приміщень гуртожитків. Чотири поверхи заграли новими фарбами. За територією навколо гуртожитків теж слідкують самі мешканці – влаштовують толоки, садять квіти навесні й доглядають за ними.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН