Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Питання, які турбують громаду розглядаються антирейдерським штабом – Андрій Балонь

Вчора біля будівлі облдержадміністрації відбувся мирний мітинг представників громадської організації «Стоп корупція», які  привертають увагу обласної влади до рейдерського, на їх думку,  захоплення одного з найбільших місцевих акціонерних товариств – «Херсонбуд».

З організаторами акції вийшов поспілкуватись заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь.

Активісти «Стоп корупції» передали представнику обласної влади документи однієї з резонансних справ в області, які стали результатом їхнього особистого журналістського розслідування.  

Відповідаючи на запитання журналістів, Андрій Балонь зазначив: «Питання щодо підприємства «Херсонбуд» вже розглядалось на засіданні антирейдерського штабу і тепер цей випадок, а також хід справи  перебуває під  контролем регіонального штабу». Також він зазначив, що  згідно з законодавством України, коментарі щодо стану досудового розслідування справи може давати тільки слідчий або процесуальний прокурор у будь-яких кримінальних упровадженнях. Він підкреслив необхідність оприлюднення результатів розслідування: «Після отримання інформації щодо результатів цієї справи має бути організований публічний брифінг, де громадськість мають поінформувати про хід та результати проведення відповідних дій».

Довідково. 17 серпня 2017 року розпорядженням голови обласної державної адміністрації затверджено склад регіонального антирейдерського штабу, який створено з метою забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю, швидкого й ефективного реагування на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення майна, надання правової допомоги в оформленні правовстановлюючих документів на земельні ділянки, сприяння правоохоронним органам у фіксації вчинених правопорушень в області.

сайт ХОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН