Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Власники елітних автівок поповнили бюджети Запоріжжя на 8 мільйонів

Річні надходження транспортного податку від запорізьких автовласників склали 8 мільйонів гривень. Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, сплачена сума на 645 тисяч перевищує показники 2016 року.

Усього у Запорізькій області перебувають на обліку близько 370 власників елітних авто – об’єктів оподаткування, серед яких 127 юридичних та майже 240 фізичних осіб.

Із загальних надходжень найбільше транспортного податку надійшло у м. Запоріжжя – понад 3,5 мільйона, платники Мелітопольщини та Приазов’я забезпечили майже мільйон, Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів – близько 770 тисяч, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 700 тисяч, Оріхівського та Гуляйпільського районів – більш ніж 580 тисяч, Бердянського та Приморського районів – понад 530 тисяч.

Нагадаємо, транспортний податок, ставка якого складає 25 тисяч гривень на рік, сплачується за легкові автомобілі з датою випуску до п’яти років та середньоринковою вартістю понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати. У 2018 році – це 1 мільйон 396 тисяч 125 гривень (3723 грн. * 375).

Юридичні особи повинні самостійно обчислювати суму платежу, до 20 лютого подавати декларацію та щоквартально сплачувати податок. Громадянам платіж нараховує фіскальна служба та до 1 липня надсилає податкові повідомлення-рішення за місцем реєстрації.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН