Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Таврійськ зустрів Новий 2018-й новими соціальними об’єктами, упорядкованою територією та Генпланом

2017-й був для громади Таврійська найбільш успішним за роки незалежності. Введені в експлуатацію соціальні об’єкти, на які чекали містяни впродовж кількох років, а то й десятиліть. Наймолодше місто Херсонщини обзавелось власним краєзнавчим музеєм, де проводяться урочисті заходи до всіх державних свят, а підростаюче покоління знайомлять з історією України, області, малої батьківщини.

Запрацювала після реконструкції міська система водопостачання. Відновлення розпочалась ще позаторік. Тепер система забезпечення питною водою у Таврійську повністю комп’ютеризована і працює в автоматичному режимі. За рахунок цього практично немає поривів водоводу, зникло таке поняття, як гідроудари. Насоси італійського виробництва забезпечують подачу води у посиленому режимі у години, коли йде більший розбір води, і перебувають у сплячому режимі вночі.

У році, що минув, обласна влада передала на баланс Таврійської громади майновий комплекс залізничної лікарні.

«Ми приступили до реконструкції приміщення залізничної лікарні, витратили півмільйона гривень на повну реконструкцію системи опалення, ремонт котельні, заміну систем водопостачання та водовідведення. Зараз готуємо проект і кошторис на продовження робіт у лікарняному приміщенні. Плануємо, що за рік-півтора введемо в експлуатацію і лікарня почне надавати жителям Таврійська якісні послуги, які передбачені на первинному рівні медико-санітарної допомоги. Свої пропозиції ми надали народному депутату Івану Віннику і сподіваємось, що цьогоріч увійдемо у програму фінансування Фонду регіонального розвитку. Завдяки сприянню народного депутата, обраного у нашому окрузі, вдалось отримати кошти від держави на модернізацію міського водогону та ремонт Будинку культури», – розповів міський голова Таврійська Микола Різак.

За рахунок коштів Дербюджету (3 млн. грн. – 95% витрат) відремонтована глядацька зала Будинку культури. На Старий Новий рік глядачі зможуть полюбуватись новим сценічним оформленням, якісним звуком і сучасним дизайном закладу культури.

Таврійськ без перебільшення можна вважати європейським містом, або містом майбутнього. Відремонтовані всі (!) прибудинкові території, облаштовані пішохідні доріжки, практично всі вулиці освітлені. 2017 року за кошти міського бюджету куплена автовишка, і тепер комунальники можуть ремонтувати і встановлювати світильники на власному транспорті.

Впродовж минулого року закрилось одне з підприємств м. Таврійська, яке спеціалізувалось на випуску комбікормів і працювало, в основному, на Крим. Більше сотні людей довелось скоротити. Натомість відкрились нові вакансії у містоутворюючому підприємстві. «Вагонне депо» має замовлень на 3 роки вперед, оскільки є сертифікованим підприємством на ремонт вагонів за європейським класом. Взагалі, підприємства Таврійська дають 4 тисячі робочих місць, на яких трудяться в тому числі й жителі Каховки, Нової Каховки і сусідніх сіл. В 2017 році оновлено і Генеральний план Таврійська, в якому вказані зони для будівництва і розвитку міста. Головний містобудівний документ пройшов експертизу у столиці, і Таврійськ зустрів Новий рік з Генеральним планом.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН