Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Греко-католики прокометували вчинок священика УПЦ МП, який відмовився відспівувати хлопчика

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав прокоментував церковний скандал у Запоріжжі, коли священик Московського патріархату відмовився відспівувати трагічно загиблого хлопчика

За словами предстоятеля, він шокований такою поведінкою священнослужителя, передає Depo.ua з посиланням на “Укрінформ

“Я цілком не розумію тих аргументів, які, буцімто спираючись на якісь богословські засади, намагаються виправдати таку поведінку. Ми вважаємо, що не тільки можна, а й потрібно молитися за членів інших Церков України. Думаємо, що не тільки можна, а й потрібно шукати все те, що допомогло б людині наблизитися до Бога, особливо в суспільстві, яке потребує духовної настанови і в якому є так багато болю. Мета священика — полегшити ці страждання. Добрий пастир не засуджує людину, але шукає “загублену овечку”…” — зазначив глава УГКЦ під час прямого ефіру на телеканалі “Еспресо”.

Нагадаємо, 31 грудня у Запоріжжі стався жахливий випадок: самогубець викинувся з вікна та впав на малюка, що вийшов із батьком із під’їзду. Малюка намагалися врятувати медики, але травми були не сумісні з життям.

Священик Московського патріархату відмовився відспівувати трагічно загиблого малюка, ддізнавшись, що той був хрещений у церкві Київського патріархату. При цьому в патріархаті назвали його дії правильними.

Від учора в Україні триває флешмоб #принеси_куклу – українці приносять ляльок та інші іграшки до дверей церков Московського патриархату.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН