Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поліція почала розслідування через спалах гепатиту А в Миколаївській області

Поліція Миколаївської області почала досудове розслідування за фактом масового зараження гепатитом А в регіоні.

Як повідомили в прес-службі відомства, призначено низку експертиз, триває перевірка, пише Новое время.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 130 КК України (Зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної інфекційної хвороби). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

В Управлінні охорони здоров’я Миколаївської області повідомили, що станом на четвер, 4 січня, в обласній інфекційній лікарні перебувають 33 пацієнти, діагноз гепатит А підтверджений у 16 осіб. У дитячій лікарні з підозрою на гепатит А знаходилися шість дітей, діагноз підтвердили у однієї дитини.

У відомстві стверджують, що колективи освітніх установ, де виявлено підозру на захворювання гепатитом А, не потребують тимчасової ізоляції, так як були проведені необхідні санітарні заходи.

Там також заявили, що не можна говорити про епідемію в регіоні, показники знаходяться на рівні нижче середнього по Україні.

Раніше повідомлялось, що з 28 грудня 2017 року випадки захворювання на гепатит А в Миколаївській області стали масовими.

Гепатит А (також Хвороба Боткіна) – гостре інфекційне захворювання печінки, яке викликає вірус гепатиту А. Вірус добре передається через заражену їжу і воду, щорічно вірусом інфікуються близько десяти мільйонів осіб. Інкубаційний період – від двох до шести тижнів, в середньому – 28 днів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН