Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині сприятливі умови для бджільництва

Україна завойовує європейські ринки меду. Цього року експортовані продукти бджільництва до 60 країн Євросоюзу. Кожен десятий кілограм, що пішов на експорт, зібраний на Херсонщині.

Бджільництвом займаються у більшості люди середнього та старшого покоління. Зазвичай це сімейний бізнес, але до нього долучається невелика кількість молоді. Поступово бджільництво стає рентабельним, але для багатьох це не самоціль, а вже стиль життя.

Юрій Лавриненко 10 років тому займався власною справою. Потім вирішив викупити пасіку, яка згодом отримала статус племінної.

«Коли вже почав займатись бджільництвом, то кинути неможливо. Це таке заняття, яке «затягує», і будеш займатись до кінця життя, наскільки б вигідно чи невигідно це було», – поділився голова Херсонської обласної спілки бджолярів Юрій Лавриненко.

Херсонщина – рай для бджолярів, бо такої кількості сонячних днів не мають інші регіони. «Кочівній» родині бджіл потрібно до 100 кілограмів нектару, який виділяється тільки під сонячним промінням. Область багата на різнотрав’я, яке цвіте фактично з квітня до кінця літа. Якщо протягом тижня випаде хоч один дощ, то кількість меду збільшується в рази. Але це вже, як говорять, як мед, так і ложкою…

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН