Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вчителі Нової Каховки отримали премії

Навчальні заклади Нової Каховки з початку 2016-го перейшли на самостійний облік фінансування і стали розпорядниками коштів. Кожна школа має свій бюджет і може за рахунок економії фонду заробітної плати видати премії педагогічним працівникам «під ялиночку».

З Нового року, як обіцяє уряд, заробітна плата вчителям зросте ще на чверть. З початку 2018 щомісячний заробіток після вишу педагога становите 6-7 тисяч гривень. Достойний заробіток не вирішує всі питання, що існують в освітянській галузі. Молодь не поспішає отримувати педагогічну освіту і повертатись додому.

«Місто не в змозі забезпечити молодих спеціалістів житлом. І випускники вищої школи шукають робочі місця там, де є можливість обзавестись власним будинком чи квартирою. Щороку 5-7 фахівців повертаються до рідних шкіл, але, на жаль, це дуже мало. Не вистачає вчителів фізики, математики, інформатики та іноземної мови. 17% педагогічного складу всіх освітянських закладів – старші від середнього віку», – розповіла начальник відділу освіти Новокаховської міської ради Оксана Якубова.

Міська рада прийняла обласну програму «збереження людського капіталу». За нею, п’ятеро учасників АТО шляхом кредитування отримують вищу освіту у херсонських вишах. Навчання оплачується з міського та обласного бюджетів. І після отримання диплома хлопці повернуться і почнуть працювати у Новій Каховці.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН