Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Із численними фінансовим порушеннями ремонтують дороги у Херсоні

Херсонський політолог та громадський активіст Володимир Молчанов на Фейсбуці прокоментував ситуацію, що склалася із ремонтом міжбудинкових проїздів у Херсоні. Він звертає увагу, що відбуваєтсья розкрадання бюджетних коштів, яке завуальоване під роботу над благоустроєм у місті:

– А васька слушаєт, да єст… Доблісні правоохоронці розслідують як нецільове використання “дорожніх” грошей покращення міжбудинкових проїздів у 2016 році, між тим як хуцпаті депутати чхали на всі розслідування – в 2017 на поточний ремонт цих проїздів асигновано і освоєно 7,15 млн грн, і на капітальний ремонт окремо 8,048 млн. Освоєння продовжувалось стахановськими темпами до сьогодні, хоча справи зявились не пізніше серпня. Ширококоаліційні епутати не встигали піаритись, викладаючи в фейсбук фото з оновленим асфальтом на “своїх” округах. Такий би ентузіазм управлінню і його підрядникам до капітальних ремонтів власне автодоріг, де з 18,333 млн у 2017 спромоглися освоїти лише 10,9637 млн.

Проїзди смачніше, звісно, і тендерів не потрібно, бо кожна окремо взята сума менша за тендерний поріг. Та безкарність породжує нахабство – і на 2018 рік знов закладено проїзди, а наш міський голова, звітуючи з якогось дива за 2017 рік перед ним же скликаними з питань бюджету 2018 року громадськими слуханнями, досить цинічно заявив, що наступний бюджет – бюджет міжбудинкових проїздів.

Справді так: на поточний ремонт виділено 4,28, на капітальний 7,2534 млн, разом це менше, ніж минулого року, але важливо, що на капремонт доріг суму теж зменшили буде вже не 18,333, а лише 16,607 млн. Чому? А хоч би ту витратили… Про службову невідповідність когось, хто не здатний виконувати прямі обовязки, зате лихо витрачає 40% загальних асигнувань на протизаконні замовлення, ніхто і не заїкнувся.

Що ж, поки знов хтось не піде під домашній арешт, нічого не зміниться. А може і з-під домашнього арешту крастимуть чи сприятимуть розкраданням – приклади вже є в тому ж сесіному залі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН