Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запоріжців “помірно” труїли фенолом і сірководнем

Перевищення допустимої кількості шкідливих речовини у повітрі фахівці реєстрували в Запоріжжі упродовж 15 – 22 грудня, утім, їхній вміст був меншим, ніж в останні тижні.

Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя з посиланням на Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України.

Дослідження якості повітря проводилися у двох районах Запоріжжя: Заводському та Дніпровському. В обох було зафіксовано перевищення фенолу у повітрі – в 1,2 раза та пилу – в 1,18 – 1,24 раза. Окрім того, у Заводському районі зафіксовано перевищення граничнодопустимого рівня сірководню – в 1,06 раза. Це – менше, ніж фіксувалося упродовж останніх тижнів.

Нагадаємо, фенол – це промисловий забруднювач, який є вкрай токсичним для людини і тварин. Викликає порушення діяльності нервової і серцево-судинної системи, подразнююче діє на шкіру, слизові оболонки дихальних шляхів і очей. Сірководень – дуже токсичний газ, який навіть у незначних концентраціях подразнює дихальні шляхи і очі. Забруднення пилом є одним з найбільш несприятливих факторів зовнішнього середовища. Джерелами утворення пилу є технологічні процеси і виробниче обладнання, пов’язане з роздрібненням, переробкою і транспортуванням матеріалів. Дія пилу залежить від його фізико-хімічних властивостей.

Чим труїли запоріжців упродовж попереднього тижня, дивіться тут.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН